Anamma: Põhjamaade suurim ja populaarseim taimne „liha“ nüüd Eestis!

Eesti turgu on vallutamas Põhjamaade suurim vegan lihaalternatiivide tootja Anamma, mis sündis Rootsis juba 20 aastat tagasi. Anamma valikus leidub maitsvaid veganšnitsleid, veganpalle, veganvorste ja uue tootena ka hakkliha alternatiiv – veganhakk.

Anamma pole mitte ainult hõrkude vegantoodete pakkuja, vaid panustab ka eeskujulikult jätkusuutlikkusse. Ettevõte töötab selle nimel, et vähendada pakendite mõju keskkonnale. Anamma uued pakendid on kliimasõbralikud, sest on valmistatud taastuvast suhkruroost. Et vähendada tootmise jalajälge, kasutab Rootsi ettevõte 100% taastuvenergiat – hüdroenergiat. Anamma hangib sojavalku Euroopast ja USAst, vältides taimi, mis kasvavad vihmametsade arvelt. Anamma sojavalk on GMO-vaba ja vastab erinevatele keskkonnanõuetele.

Toekate gluteenivabade šnitslite, vorstide ja teiste Anamma toodete valmistamine on kiire ja lihtne: võta sügavkülmast ja soojenda pannil. Lõpptulemuseks ka Taimetoidumessi meeskonna poolt testitud ja heaks kiidetud, autentse maitse ja isuäratava välimusega toitev kõhutäis.

RETSEPT

ANAMMA VEGANŠNITSLID VÜRTSIKA AHJULILLKAPSAGA
Anamma gluteenivaba paneeringuga veganšnitslid on mõnusalt krõbeda koorikuga ja mahlase sisuga parajalt kõhtu täitvad palad. Valmistada saab kas ahjus või pannil praadides.

Kogus kahele:

2 Anamma veganšnitslit

1 keskmise suurusega lillkapsas, õisikuteks jaotatuna

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl paprikapulbrit (soovitavalt suitsutatud paprika pulbrit)

veidi Cayenne’i pipart

soola

oliiviõli

Tee nii

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lillkapsaõisikud. Puista peale vürtsid, sool ja õli. Sega käte vahel läbi. Tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde ja rösti lillkapsast aeg-ajalt segades u 30 minutit. Samale pannile võid u 10-12 minutit enne lillkapsa valmimist tõsta ka veganšnitslid. Kui valmistad šnitsleid pannil, kuumuta esmalt pannil õli ja prae siis šnitsleid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt u 4-5 minutit, kuni need on saanud kuldse kooriku. 

Serveeri šnitsleid koos röstitud lillkapsaga. Juurde võid pakkuda värsket salatit ja kastmeks näiteks pestot või ka veganmajoneesi.

Foto: Anamma

Tagasi